Ποιοι Είμαστε

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ είναι ένα διεθνές δίκτυο εθνικών οργανώσεων και φορέων με υψηλού επιπέδου διακρατική συνεργασία των εξειδικευμένων και πολύγλωσσων επαγγελματιών των Εθνικών Κλάδων οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς πολιτικές, φυλετικές, θρησκευτικές ή εθνικές διακρίσεις. Η Δ.Κ.Υ. ενώνει κλάδους και αντιπροσωπίες σε 140 χώρες και έχει την έδρα της στη Γενεύη.

Η Δ.Κ.Υ. χρησιμοποιεί τρεις επίσημες γλώσσες επικοινωνίας: Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά

Εκτός από την άμεση και έμμεση προστασία ευάλωτων ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα διακρατικού χαρακτήρα, η Δ.Κ.Υ. επίσης μελετά από διεθνή σκοπιά τις συνθήκες και τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην προσωπική και κοινωνική ζωή του ατόμου, προτείνει μέτρα βελτίωσης της κατάστασης ή αναλαμβάνει άλλης μορφής δραστηριότητα ώστε να προλάβει την εμφάνιση προβλημάτων όπως, π.χ. απαγωγή παιδιών από ένα γονέα. Παράλληλα, ενημερώνει και εκπαιδεύει ειδικούς επαγγελματίες, αρμόδιους φορείς και ευαισθητοποιεί το κοινό σχετικά με τη διακρατική μετακίνηση οικογενειών, ιδιαίτερα σχετικά με τη διεθνή προστασία των παιδιών.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η Δ.Κ.Υ. ιδρύθηκε το 1924 ως δομή διαχείρισης κοινωνικών προβλημάτων που εκπήγαζαν από τη μεγάλης κλίμακας μετανάστευση των ευρωπαϊκών πληθυσμών, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει από το τέλος του 19ου αιώνα. Μετά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η κατάσταση σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες κατέστη τόσο τρομερή, ώστε χιλιάδες άτομα έφυγαν και ζήτησαν προστασία σε άλλες χώρες.

Αυτή η νέα κατάσταση  πραγμάτων δημιούργησε την ανάγκη για νέου τύπου κοινωνικές υπηρεσίες όπως η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία που τα γραφεία της εγκαταστάθηκαν στους μεγαλύτερης σημασίας προορισμούς ώστε να παρέχονται πληροφορίες και να γίνονται παρεμβάσεις στην επίλυση προβλημάτων των μεταναστών.  Στη συνέχεια το δίκτυο υπηρεσιών επεκτάθηκε και διαμορφώθηκαν κοινοί ηθικοί κανόνες συνεργασίας και κοινή μεθοδολογία. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Δ.Κ.Υ. συνεργαζόταν στενά με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες. Ακολούθησε δημιουργία Αντιπροσωπιών της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας και εκτός Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.

Ο Ελληνικός Κλάδος, ιδρυτικό μέλος της Δ.Κ.Υ, είναι από τους πρώτους που λειτούργησαν το 1924 για να εξυπηρετήσει τους πρόσφυγες από τη Μικρή Ασία.  Ζωτικής σημασίας υπήρξε και η συνεισφορά του στην επανένωση ελληνικών οικογενειών που τη δεκαετία του ΄50, στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, εξαναγκάστηκαν να στείλουν τα παιδιά τους έξω από τη χώρα.  ΄

ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (Πατήστε εδώ)

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Τα έξοδα λειτουργίας καλύπτονται μερικώς από κρατικές επιχορηγήσεις (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Εξωτερικών κ.α. ). Επίσης από:

  • Συνδρομές Μελών
  • Δωρεές
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων για την εξεύρεση πόρων

Δεριγνύ 24, Αθήνα 104 34
Τηλ.: 210 3636191/ 210 3617710
Φαξ: 210 3612433
Email: issgr@otenet.gr

Ωράριο λειτουργίας
ΔΕ-ΠΑ: 09:00 – 19:00

Διαβάστε την ιστορία της μικρής Μελίνας

Κάντε κλικ εδώ

Τελευταία Νέα

  • Διάκριση
    24 Απρ 2016
    To 1998 απονεμήθηκε στην Οργάνωση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) διάκριση για «Αναγνώριση 50...